
Панировката е с царевичен грис и счукан корнфлейкс
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Предлагам една любима рецепта за пилешки крилца и още по-вкусни картофки, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
600 г пилешки крилца (разделени на две части)
лют пипер, чили сос, сол, чесън на гранули, къри, олио
1 кг картофи (подправки по желание)
За панировката: по 1 с.л. галета, счукан корнфлейкс, царевичен грис и сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Овкусяваме крилцата с подправките и ги оставяме да престоят. През това време обелваме и нарязваме на тънки шайби картофите.
Поставяме картофите на един слой в застлана с хартия тава, поръсваме с подправките и олио.
Подреждаме отгоре оваляните в панировката крилца.
Поставяме в гореща фурна и печем покритото с фолио ястие около 30 минути. Последните 15-20 минути печем открити до зачервяване.