
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В дните на великденския пост предлагам вкусна манджа с любимите на семейството ни манатарки”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 ч. ч. ориз
1 глава кромид лук
2 свежи чушки - червена и зелена
2 моркова
2 шепи сушени манатарки
20 маслини
6 с.л. олио
сол на вкус
щипка чубрица
щипка куркума
4 ч.ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме на парченца лука, чушките и морковите. Посоляваме ги леко и ги запържваме в олиото.
Слагаме измития ориз, запържваме и него, слагаме и гъбите и наливаме водата.
Добавяме подправките и досоляваме на вкус. Разбъркваме добре и изсипваме всичко в тава. Най-отгоре нареждаме маслините.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност.