
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Терин не само с месо, а и с гарнитурата в него - картофи, които остават сочни заради добавеното топено сирене. Беконът придава леко пушен аромат”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
300 г пушен бекон, нарязан на тънко, 400 г месо от глиган, почистено от ципи и сухожилия, 150 г сланина, 2 - 3 пилешки дробчета, 150 г грах от консерва, 1 морков, 1 ч.л. подправки за кайма - смес от кимион, черен пипер, къри, риган, малка глава лук, 2 - 3 щипки сол на вкус, 3 яйца, 4 средни картофа, сол и черен пипер, 250 г топено сирене, 2 - 3 стръка риган, или мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смиламе месото и сланината заедно на ситна решетка два пъти. Покриваме дъното на формата с хартия за печене. Върху нея поставяме стръковете зелени подправки.
Обелваме картофите и моркова и ги сваряваме, нарязани на едро, в подсолена вода. Нареждаме бекона от двете дълги страни на правоъгълната форма, като застъпваме лентите на дъното, а другите им краища оставяме да висят извън формата, за да може после да загънем рулото с тях.
Смесваме смляното месо със ситно нарязаните дробчета и лук, подправките, граха, сварения морков, нарязан на кубчета, и яйцето. Разстиламе ги върху бекона и изравняваме сместа. Върху нея поставяме и парченцата топено сирене.
Намачкваме сварените картофи, подправяме и ги смесваме с двете яйца. Разпределяме върху топеното сирене и изравняваме. Загръщаме краищата на бекона върху картофената смес. Печем във фурната на 180 градуса около час и половина. Оставяме вътре да изстине още 1 час. Изчакваме хубаво да се охлади, преди да се нареже.