
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Вкусно, свежо и изискано ястие за гости. Пуешкото месо е предпочитано от хората, които искат да се хранят по-здравословно”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
500 г пуешко месо без кост
За плънката:
50 г кашкавал, 100 г бекон, 1 кисела краставичка, 50 г краве масло, сол
За соса:
100 мл готварска сметана, 1 с.л. брашно, 100 мл бяло вино, сокът на 1/3 лимон, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. сос уорчестър или соев сос, щипка млян черен пипер, щипка млян бял пипер, 1 к.л. гранулиран чесън, 1 щипка риган
За намазване на тавата:
2 с.л. олио
За поръсване на руладините:
50 г кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начукваме месото леко, като преди това го нарязваме за две порции. Посоляваме го и върху него нареждаме нарязаните на ивици бекон, кашкавал и краставичка.
Навиваме двете парчета на рулца, прикрепваме ги внимателно с помощта на клечки за зъби и ги поставяме в намазана с олио тава. Върху тях слагаме парченца от половината количество масло. Отстрани наливаме виното.
Печем ги в загрята фурна на 220 градуса за около 1 час или до получаване на приятна коричка. Вземаме малка тенджера, стопяваме останалата част от маслото и в него запържваме брашното. Соса, който се е получил при печенето на месото, изсипваме към запърженото брашно.
Бъркаме непрекъснато. Добавяме соса, горчицата и всички посочени подправки. Накрая изсипваме и сметаната. Оставяме соса да заври и го отстраняваме от котлона.
Поставяме руладините отново в тавата, поръсваме ги с настъргания кашкавал, наливаме около тях соса и запичаме във фурната до стопяване на кашкавала.