
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Представям ви идея за вкусно мезе или лека вечеря, идеална добавка към бира или чаша вино”, пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
1/2 глава карфиол, 1 к.ч. галета или хлебни трохи, 50 г смляно твърдо сирене - пармезан или пекорино, 1 яйце, пушен червен пипер, олио за намазване, сух чесън, няколко сушени домата, 150 г заквасена сметана, пресен копър, сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме заедно трохите, малко сух чесън, черен пипер, пушен червен пипер и сиренето.
Измитият и накъсан на малки розички карфиол потапяме последователно в разбитото яйце и така приготвената панировка. Поставяме ги върху решетка, предварително намазана с мазнина, и поставяме в тава.
Печем за около 15-20 мин до получване на златист загар. Приготвяме дип от заквасена сметана, която пасираме заедно със сушените домати, малко сол, сух чесън и пресен копър и в него топваме апетитния карфиол.