
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пролетта е вече тук, стръкчетата коприва се показаха и е време да включим в менюто си и нещо “зелено”. Предлагам ви рецепта за цветен омлет с коприва върху питка лаваш”, ни пише Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
- 1 кръгла питка лаваш
- 2 - 3 яйца
- 1 печена червена чушка,
- 50 г сирене,
- 2 - 3 шепи коприва,
- 1 с.л. олио или масло,
- зелен лук и свежи подправки по избор
- сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме и измиваме добре копривата. Попарваме я с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на ситно.
Нарязваме печената чушка. Натрошаваме сиренето и в купичка разбъркваме яйцата. В тиган с незалепващо покритие (диаметър около 26 см) слагаме маслото. За кратко запържваме копривата, чушката, по желание стрък зелен лук и свежи подправки. Добавяме сиренето и изсипваме яйцата.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Изчакваме малко да се сготвят яйцата и преди да са стегнали съвсем, захлупваме отгоре с питката лаваш. С помощта на голям капак, чиния или втори тиган обръщаме омлета.
Оставяме го още малко на котлона с лаваша отдолу, изваждаме и сервираме.