
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Кремсупата от червено цвекло е с ярък цвят, нежна консистенция и леко сладникав, землист вкус”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
4 средно големи глави червено цвекло, 4 картофа, 4 скилидки чесън, 2 моркова, 2 стръка целина, 1 глава лук, 1 л зеленчуков бульон или вода, 1 дафинов лист, морска сол и прясно смлян черен пипер, 200 мл бадемово или кокосово мляко, орехови ядки за поръсване, прясна мента за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сотираме в тенджера с малко вода ситно нарязаните лук, моркови и целина за 5 минути, докато омекнат. Прибавяме обелените и нарязани на парчета картофи и цвекло, почистените скилидки чесън и зеленчуковия бульон или вода.
Оставяме супата да заври и готвим 10-15 минути. Отдръпваме тенджерата от котлона, изваждаме дафиновия лист и я прехвърляме в блендер. Овкусяваме с морска сол и черен пипер и блендираме за 30 секунди.
Добавяме бадемовото или кокосово мляко и отново разбиваме. Поднасяме супата, аранжирана с нарязани орехи и свежа мента.