
В плънката се слага крема сирене
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща бърза и лесна рецепта за спаначени кюфтета.
ПРОДУКТИ
200 г пресен спанак, 1/2 стрък праз, 1 скилидка чесън, 3 средно големи картофа, 100 г крема сирене, 2 яйца, галета, черен пипер, джоджен, сол, зехтин или олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и нарязваме спанака и праза. После ги задушаваме в тенджера с малко вода за около 10 минути на среден огън. След което ги отцеждаме в гевгир и пасираме заедно с подправките в чопър.
Печем картофите цели във фурна. Обелваме ги след изпичането и ги пасираме. Добавяме към пасираните картофи спаначената смес, двете яйца, крема сиренето и галета до получаване на гъсто тесто за оформяне на кюфтета. Слагаме и мазнината.
Правим зеленчукови кюфтета, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия, и печем до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна. Поднасяме с чеснов сос.