
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Димитър Димитров ни изпраща постна рецепта с нахут. “Тези рулца са леки и са подходящи дори само за мезе към охладено бяло винце”, пише той.
ПРОДУКТИ
500 г сварен нахут, 1 шепа нарязани чушки, 1 глава кромид лук, 1 филия пълнозърнест хляб, 4 - 5 с. л. олио, 4 - 5 с. л. бяло вино, подправки: сол, черен пипер, кимион и кориандър, свежи листа от лапад
малко олио за намазване на тавата, в която ще се пекат рулцата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме нахута, посоляваме го на вкус и го омесваме с хлебните трохи. В мазнината запържваме рендосания кромид и чушките. Наливаме виното.
Слагаме нахутената смес и я запържваме още малко. Овкусяваме я с посочените подправки. Отстраняваме я от огъня и я оставяме да се охлади.
Почистваме лападените листа от жилките и върху тях слагаме от сместа. Навиваме рулца, които редим изправени едно до друго в намазнена тава.
Печем ги до лек златист загар. Консумираме ги леко охладени и комбинирани с бяло вино.