
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам интересна рецепта за палачинки, която правя поне веднъж в началото на пролетта, когато цъфнат горските теменужки. Този път обогатих рецептата и със здравец”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
За 6 броя:
2 яйца
250 мл прясно мляко
5 с.л. (с връх) брашно
3 ч.л. захар
щипка сол и щипка сода
измити и подсушени цветчета и листа от теменужки и здравец
40 - 50 г краве масло за намазване
мед или сладко за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със захарта и постепенно добавяме по малко мляко и брашно, докато се получи палачинковата смес. Накрая добавяме щипка сол и щипка сода и разбъркваме.
Подготвяме си цветчетата за декориране. Намазваме горещения тиган с масло и изливаме 1 черпак от сместа. Бързо нареждаме отгоре цветчета и листенца.
Изпичаме палачинката повече отдолу и обръщаме за кратко откъм страната с цветчета. Изваждаме и намазваме всяка палачинка с масло.
Подреждаме в чиния за сервиране и гарнираме с мед или сладко по желание.