Има множество рецепти за приготвяне на козунак с различно ниво на сложност и разнообразни резултати. Но при всяка рецепта е важно да спазваме няколко основни правила:
Тестото не трябва да е рядко, но не бива и да е твърде гъсто - така ще избегнете плоските и твърди козунаци. Най-добре е да се стремите към „златната среда” на консистенцията на тестото, което означава да е въздушно. Освен това, тестото не бива да лепне по ръцете.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.