
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за палачинки с брашно от нахут - пак толкова нежни и фини, както с бялото брашно, но по-здравословни”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
2 яйца, 100 г брашно от нахут, 100 мл прясно мляко, 100 г кисело мляко, 50 - 60 мл вода, 20 - 30 мл олио, щипка сода за хляб, щипка сол, масло за намазване на готовите палачинки, олио и масло за намазване на тигана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата за кратко. Прибавяме течните продукти и отново разбиваме.
Изсипваме брашното, солта и содата и всичко разбиваме добре, докато сместа стане гладка.
Печем ги както обикновените палачинки - в тънко намаслен тиган (със смесени олио и разтопено масло). Сипваме сместа, като разпределяме равномерно по дъното на тигана.
Обръщаме, след като се изпекат от едната страна, и изпичаме и от другата. След това веднага ги намазваме с масло.