
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за вкусни беглутенови крекери с оризово брашно.
ПРОДУКТИ
170 г оризово брашно
30 г крема сирене
20 г краве масло
1 жълтък
1 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. вода
1/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка риган
1/3 ч.л. сол
сусам за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме жълтъка заедно с крема сиренето и водата. Смесваме в голяма купа сухите съставки и ги добавяме към яйчената смес.
Добавяме зехтина и предварително разтопеното масло. Замесваме меко тесто, разточваме го и изрязваме от него оризови крекери . Нареждаме ги в тава върху хартия за печене.
Надупчваме ги с вилица, намазваме отгоре с жълтък и ги поръсваме със сусам на финала. Слагаме ги да се пекат на 180 градуса до готовност.