Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Автентична и типична за северняците рецепта за пилешка лютика с чушки, които задължително трябва да са домашни и изсушени”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г пилешки гърди, които северняците наричат бяло месо, 10 домашни сухи чушки, 1 малка главичка чесън, 2 с.л. олио, сол на вкус, вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Наливаме в тенджера вода, посоляваме я и в нея слагаме едновременно месото и чушките. Сваряваме ги до готовност заедно.
Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят. Изчистваме чушките от люспите и вземаме само месестата част.
Накъсваме пилешките гърди на дълги парчета. Стриваме в глинен съд почистения чесън с малко сол. Към него добавяме месото. Накълцваме и него.
Слагаме чушките и олиото. Всичко посоляваме още веднъж, ако е необходимо. Разбъркваме лютиката добре, за да се смесят всички продукти.
Сервирме с препечени хлебчета или с питка.