
Приготвят се с мед и два вида брашно
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни изпраща вкусна и лесна рецепта за бадемови бисквити.
ПРОДУКТИ
1 яйце
75 г масло
1 с. л. мед
100 г бяла кристална захар
20 г пудра захар
200 г бадемово брашно
50 г бяло брашно
1/2 к. ч. прясно мляко
ванилия
1 ч. л. бакпулвер
50 г цели бадеми (сурови)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме маслото и меда. Разбиваме яйцето с пудрата захар и ги добавяме към вече разтопената смес. После сипваме в нея млякото.
Смесваме в дълбока купа всички сухи съставки - бадемовото и бялото брашно, кристалната захар и бакпулвера. Добавяме течните към сухите продукти плюс ванилията и разбъркваме до хомогенна смес. Оставяме я да се охлади за 20-30 мин.
Оформяме на ръка топчета с големина на орех и ги подреждаме в тавичка с хартия за печене, като оставяме доста разстояние между тях, тъй като се надигат и разливат. Притискаме всяко топче с длан и в средата слагаме по един бадем.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-12 мин. Оставяме да се охладят, преди да ги извадим, тъй като сладките са много нежни и меки и може да се разпаднат. Съхраняваме ги до една седмица в затворен съд извън хладилник.