
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бърз десерт от банани и грис. Става за минути и е без добавена захар. За по-богат вкус съм добавила топинг от домашно приготвено вишнево сладко”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За 1 купичка:
1 банан
200 мл вода
2 с.л. пшеничен грис
вишнево сладко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме водата на котлона да заври. Прибавяме постепенно гриса, като непрекъснато разбъркваме, за да не се получат бучки.
Обелваме банана и го намачкваме с вилица на малки парченца. Готвим гриса 1-2 минути и добавяме банана.
Разбъркваме всичко, докато стане на крем. Изсипваме го в купичка и след като поизстине, прибираме в хладилник за няколко часа, докато се стегне напълно.
Поднасяме с топинг от вишнево сладко.