
Тиквичките вече са на пазара и са един от достъпните зеленчуци. Често обаче ние се затрудняваме да ги вкараме в менюто си, защото знаем само основните рецепти – пържени тиквички, пълнени с кайма, мусака с тиквички.
Нека първо споделим с вас как може да избегнете пърженето на тиквичките за по-здравословна консумация. Застелете голяма тава с хартия за печене и намазнете хубаво с олио или зехтин. Обелените и почистени тиквички нарежете в желаната от вас форма, но с дебелина поне 1 см. Тъй като ще се смалят при печенето, е добре да не ги поставяте много тънки в тавата, за да не изгорят. Печете на най-горния ред във фурната на високи градуси около 15-20 минути, или докато тиквичките получат хубав, златист загар.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.