
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за вкусен десерт.
ПРОДУКТИ
120 г обикновени бисквити
20 г бадемово брашно
60 г краве масло
120 г маскарпоне
130 мл сладкарска течна сметана
120 г пудра захар
1 пакетче желатин
есенция ром
ягоди
кафява захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начупваме и смиламе бисквитите до получаването на фино брашно. Прехвърляме в купа, като добавяме бадемовото брашно и разтопеното масло.
Разбъркваме всичко до хомогенност. След това го поставяме чрез притискане във форма за торта, запълвайки равномерно дъното. Така приготвяме основата за сладкиша.
Изсипваме желатина първо в 60 мл студена вода. След като набъбне, го разтопяваме на водна баня. Щом стане със стайна температура, го смесваме с маскарпонето, течната сметана, пудрата захар и есенцията ром. Разбъркваме до хомогенност сместа, след което я изливаме върху бисквитената основа.
Покриваме с фолио и поставяме в хладилник, докато стегне добре. Щом е готов десертът, го разрязваме на парчета, като върху всяко поставяме ягода, поръсена с кафява захар.