
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Обикновено приготвям традиционно пиле фрикасе, но в случая то е и с гъби”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
бялото месо на 1 замразено пиле, 250 г печурки, 2 с.л. олио за тяхното задушаване
За соса: 3-4 с.л. брашно, част от бульона, в който е вряло месото, 2 жълтъка, 1 ч.ч. кисело мляко, сол на вкус, черен пипер, целина, 3 с.л олио, 30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме месото и го оставяме да се отцеди и охлади. В тенджера задушаваме гъбите в посоченото количество олио и малко сол до момента, в който те започнат да се пържат.
Изваждаме ги, слагаме другото олио и запържваме брашното в него.
Разреждаме с пилешкия бульон, а количеството определяме в зависимост от това колко ще искаме да ни е гъста манджата. Оставяме соса да поври десетина минути.
Застройваме го с двата разбити жълтъка и киселото мляко, слагаме и разбъркваме в него маслото, овкусяваме го с черния пипер и добавяме накъсаното на парчета месо заедно с гъбите.
Разбъркваме отново добре и оставяме ястието да “клокне”. Поръсваме го с целина и го сервираме.