
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за леко пикантно предястие с авокадо и италианско твърдо сирене пармезан или грана падано”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За 1 порция:
1 едро и добре узряло авокадо
1/4 чаша настъргано сирене пармезан или грана падано
1 с.л. сок от лайм или лимонов сок
няколко капки червен сос “Табаско”
сол и пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разрязваме авокадото наполовина и изваждаме ядката. Без да го белим, правим в него малки прорези, за да проникне сосът и да го овкуси.
Заливаме авокадото със соса, съставен от сока от лайм, сос “Табаско”, малко сол и пипер. В кухината на авокадото слагаме настърганото сирене.
Запичаме в затоплена фурна или грил до разтопяването на сиренето.
Поднасяме с обезкостени зелени маслини, парченца лайм или лимон.