
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за здравословни гофрети.
ПРОДУКТИ
70 г овесени ядки
50 г бяло брашно
20 г бадемово брашно
20 г кокосово брашно
3 с.л. краве масло
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
няколко капки есенция ванилия
5 г бакпулвер
щипка сол
1 с.л. кафява захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата в купа. Добавяме прясното мляко и към него постепенно смесените брашна и бакпулвера при непрекъснато бъркане. Предварително обаче смиламе овесените ядки в блендер до получаването на брашно.
Разтопяваме маслото в касерола на слаб котлон. След като придобие стайна температура, го включваме в готовата смес за гофрети заедно с ванилията, кафявата захар и щипката сол. Сместа за гофретите трябва да е гъста като за кекс.
Печем гофретите в предварително загрят гофретник с намазани с олио формички до златист загар.
Поднасяме ги топли с мед, течен шоколад, нарязани плодове и др.