
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Обичам кулинарните експерименти. С тях винаги можем да сътворим нещо ново и интересно на вкус. Днешното ми предложение е за една невероятна баница с три вида млечни продукти”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница (400 г)
150 г зряло сирене
150 г кашкавал
200 г топено сирене гауда
1 непълна к.ч. олио
За заливка:
4 яйца
200 г кисело мляко
200 мл вода
щипка сол
За поръсване по желание: сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме 3 листа от корите и ги поръсваме с олио. На места редим филийки от топеното сирене. Поръсваме с едро натрошено сирене и настърган кашкавал.
Сгъваме корите на хармоника. Поставяме ги в намазана с олио тава. По същия начин процедираме и с останалите.
Нареждаме всичките и ги заливаме обилно с яйцата, разбити с млякото, водата и солта. По желание поръсваме със сусам.
Печем баницата в ниската част на предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути. Сервираме я топла.