
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31
КОЙ ГОТВИ
“Обичам ястия, приготвени в глинени съдове, и предлагам рецепта за сач с много зеленчуци и пилешко месо”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ:
600 г пилешко бяло месо, 2 патладжана, 2-3 тиквички, 3-4 червени чушки, зелени чушки сорт “Рибки”, 3-4 картофа, 2 глави кромид лук, 5-6 скилидки чесън, 3 моркова, сол, черен пипер, олио, копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на пържоли и кубчета за шишове. Мариноваме го с черен пипер, сол, олио и сух копър.
Подготвяме си зеленчуците, като ги нарязваме за гриловане. Първо изпичаме на грил пилешкото месо и го прехвърляме на бавно загряващия се сач, който сме намазали с олио предварително.
Изпичаме зеленчуците на грил, като започваме от най-твърдите: картофи, моркови, тиквички, патладжан, лук, чушки и др. По време на печенето ги поръсваме със сол и олио. След изпичане и тях прехвърляме на сача и поръсваме с копър и намачкан чесън.
Накрая преди поднасянето засилваме сгорещяването на сача и сервираме. Сачът задържа задълго топлината на ястието.