
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Папарделе са много широки, плоски тестени изделия, подобни на широки фетучини или талиатели. Могат да се сервират с по-тежки месни или зеленчукови сосове, както и с колбаси”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
250 г паста папарделе (с яйца)
1/2 патладжан
2 малки тиквички (шарени за цвят )
1/2 глава лук
3-4 скилидки чесън
100 г колбас панчета
2-3 лъжици олио/ зехтин
1 с.л. песто от босилек
5-6 чери домата
50-60 г пармезан за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме ястието едновременно на два котлона. На единия в тенджера кипваме вода с щипка сол за пастата. Когато заври, поставяме пастата да ври според указанието на пакета - тази е с яйца, много фина и е готова за 4 минути.
Поставяме на другия котлон тиган с мазнината, ситно нарязания лук и нарязаните на дребни кубчета тиквички и патладжан.
Запържваме ги за 6-7 мин, като на 3-4 пъти прибавяме по 2 лъжици от водата на пастата. Когато зеленчуците омекнат, прибавяме нарязания колбас, черитата, срязани на четвъртинки, и ситно нарязаните скилидки чесън.
Прибавяме пестото, сварената паста и 4-5 лъжици от водата на пастата. Разбъркваме още минута, за да може пестото да полепне добре по лентите папарделе и разпределяме в 3 чинии. Поръсваме с настърганото сирене и поднасяме.