
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам изненадваща рецепта за десерт, подходящ за горещите летни дни”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
400 г сладолед
1 швейцарско руло (пандишпаново руло или кекс)
За панировката:
170 г орехово брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл кокосово масло
За украса:
малини и свежа мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Оформяме от сладоледа две големи или четири малки топки. Нарязваме добре охладеното руло на тънки филийки.
Обвиваме сладоледените топки от всички страни с филийките. По този начин панировката ще полепне по-добре по тях и няма да има опасност сладоледът да се разтече в мазнината.
Замразяваме готовите топки във фризер. Така, когато се пържат, те ще поемат от топлината на мазнината и ще омекнат, но няма да се разтекат.
Смесваме съставките за панировката и овалваме в нея замразените топки. Веднага ги изпържваме в загрятото кокосово масло. Може да ги консумираме веднага или да ги върнем във фризера, за да стегне сладоледът. Поднасяме с малини и прясна мента. По желание може да полеем с мед.