
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Гъбите портобело притежават редица ползи за здравето. Съдържат фитохимикали, които действат като антиоксиданти. В допълнение са източник на важни основни микроелементи”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 3 порции:
9 бр. гъби, 100 г бекон, 100 г чедър, 150 г синьо сирене, соев сос, черен пипер, мащерка, 25 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазваме тавата, в която ще печем гъбите, с масло. Обелваме гъбите, почистваме ги добре и отстраняваме пънчетата.
Запържваме бекона. Всяка гъба овкусяваме с малко соев сос и черен пипер. Поставяме от бекона във всяка гъба, няколко парченца синьо сирене и поръсваме с настърган чедър.
Поръсваме с малко мащерка. Печем до златисто. Поднасяме със зелена салата. Не добавяме никаква сол, тъй като такава се съдържа в доста от използваните продукти.