
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Марияна Бончева ни предлага лесна рецепта за така наречените “лепешки”.
ПРОДУКТИ
350 г пшенично брашно, 2 яйца, 2-3 суп. лъж. кисело мляко, 2 щипки сода бикарбонат, 2 суп. лъж. олио, половин връзка пресен лук, половин връзка магданоз или копър, натрошено сирене, сол на вкус, брашно за овалване, мазнина за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме натрошеното сирене с яйцата. Добавяме киселото мляко с разтворената в него сода, олиото и сол на вкус. Постепенно прибавяме пресятото брашно и малко вряла вода, докато получим еластично тесто.
Добавяме накрая ситно нарязания зелен лук и копър или магданоз. За да не се лепят по ръцете лепешките, топваме ръцете в студена вода и оформяме малки топки.
Сплескваме ги леко като кюфтенца, овалваме ги в брашно и ги пържим в тиган със загрята мазнина. Вкусни са както топли, така и студени, поднесени с лека салата с летни домати.