
Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви:
Димитър Димитров ни изпраща една от семейните рецепти за вкусни и сочни патладжани с чесново сирене.
Продукти:
3 средно големи патладжана (около 800 г)
Около 500 г домати, 200 г сирене (в случая овче)
5 по-големи скилидки чесън
5 с. л. олио
босилек, магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги по дължина и ги пускаме за около 30 мин в дълбока купа със солена вода.
Подсушаваме парчетата с чиста кърпа и ги нареждаме едно до друго в намазнена тава. Върху тях разпределяме половината от количеството сирене с пасиран чесън, а отгоре с разминаване подреждаме останалите парчета патладжан. След това редим филийките домати и върху всяка слагаме купчинка от чесновото сирене.
Поливаме ястието с останалото олио и печем в загрятата на 200 градуса фурна за около час.
Слагаме малко босилек върху всяка доматена филийка и връщаме тавата отново във фурната за допичане. Поръсваме готовото ястие с нарязан магданоз и копър.