
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ето как лесно се приготвя домашен шоколадов сладолед само с три съставки”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
300 мл животинска сметана за разбиване, 190 г кондензирано мляко, 140 г черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сипваме в касерола кондензираното мляко и начупения шоколад. Загряваме ги на котлона на тих огън при непрекъснато разбъркване до пълното разтопяване на шоколада.
Разбиваме току-що извадената от хладилника сметана на пухкав сняг. Малка част от сметаната прибавяме към леко поизстиналата шоколадова смес.
Разбъркваме с помощта на силиконова шпатула. Изсипваме сместа в останалата сметана и разбъркваме до еднородна смес.
Изсипваме в подходящ съд, покриваме с домакинско стреч фолио и оставяме във фризера поне за 4 часа. Преди консумация оставяме сладоледа леко да се отпусне.