
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мила Нешева изпраща рецепта за лесен и вкусен плодов десерт.
ПРОДУКТИ
около 600 г измити и почистени сини сливи, 1-2 праскови, 2 с.л. нишесте, 70 г масло, 5 с.л. брашно, 2 с.л. фини овесени ядки, 6 с.л. захар или по ваш вкус, 2-3 с.л. бадемово брашно по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме плодовете на парчета, поръсваме ги с нишестето, смесено с 2 лъжици захар, в съда, в който ще печем десерта.
Разбъркваме и ги оставяме за 10-15 минути, за да може нишестето да поеме плодовия сок.
Стриваме брашното, овесените ядки и захарта с нарязаното на малки парчета студено масло, така че да стане на трохи.
Разпределяме ги върху плодовете и печем крамбъла в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути, докато приятно се зачерви. Може да го сервираме както охладен, така и топъл с топка сладолед.