
Може да добавите и босилек
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам леко ястие, което се приготвя бързо и е подходящо за жегите”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
6 червени чушки, 2 моркова, 2 гл. лук, 1 стрък целина, 4 скилидки чесън, зехтин, 1 люта червена чушка, 1 л зеленчуков бульон, 1/2 ч. чаша ориз, 2 с. л. наситнена прясна мащерка, сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме, почистваме от семките и нарязваме чушките на ситно. Същото правим с морковите, а след това ги нарязваме заедно с лука и целината. Накълцваме чесъна на ситно и запържваме всички зеленчуци в зехтин, в голяма тенджера.
След като омекнат, добавяме бульона, измития ориз, нарязаните на ситно мащерка и люта чушка, малко сол и черен пипер.
Оставяме супата да заври, след което намаляваме градусите на котлона и оставяме да къкри около 30 мин, докато зеленчуците и оризът омекнат напълно.
Когато всичко е добре сварено, отдръпваме супата от котлона и изчакваме леко да се охлади. Пасираме с блендер или пасатор. По желание украсяваме със сметана и стръкче босилек.