
Приготвя се с люти чушки, чесън и магданоз
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
През септември е идеалното време да си приготвите вкусна и полезна разядка - лютика на тиган, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1,5 кг чушки,
1 глава лук,
2-3 скилидки чесън,
1-2 моркова,
2 домата,
1-2 люти чушки,
5 с. л. олио,
сол на вкус,
1/2 връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на ленти. Лука и чесъна нарязваме на ситно, а морковите настъргваме.
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Лютите чушки изпичаме, белим и почистваме от семките.
Сипваме в голям тиган на котлона олиото заедно с лука, чесъна и морковите. Разбъркваме ги с дървена лъжица, докато се задушат. След това прибавяме чушките, а след малко - и доматите.
Накрая добавяме лютите чушки, нарязани на много ситно, и посоляваме на вкус. Отстраняваме от котлона и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.