
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тестено печиво, в което задължително има царевично брашно, сирене и масълце. Подходящо е за закуска или за бърза вечеря на цялото семейство”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/ 2 ч.ч. олио
1 и 1/ 2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. пшенично брашно
1 бакпулвер
1 непълна ч.л. сода
1/ 2 к.л. сол
1 к.л. захар
200 г сирене
50 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме с помощта на миксер много добре яйцата със солта. Добавяме олиото, млякото, захарта, царевичното брашно и пшеничното, което предварително сме смесили с двата вида набухвател.
Продължаваме да бъркаме, но вече с дървена лъжица. Слагаме сиренето, натрошено на едро.
Изсипваме получената смес и разстиламе в неголяма кръгла тава, чието дъно сме намазали с олио. Отгоре редим малки парченца масло.
Слагаме родопската бобота в загрята на 200 градуса фурна и я печем в продължение на около 35 минути или докато боцнем с клечка за зъби и тя излезе суха.
Сервираме печивото топло, за да можем да усетим уханието на маслото.