
Пържат се в тиган
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за хрупкави пурички от кори за баница с плънка от картофено пюре - сладък батат и обикновен картоф със сирене”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
За 16 пурички:
16 триъгълни кори за баница, 250 г сирене, 16 с.л. картофено пюре (по 1 с.л. за баничка). Пюрето е от обикновени и сладки картофи, намачкано с масло, сол, мащерка и прясно мляко, 2 яйца, 1 голяма щипка джоджен, олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме сиренето с яйцето и джоджена. Смесваме и разбъркваме добре с картофеното пюре. В основата на всяка кора/триъгълник поставяме по 2 лъжици от сместа - по 2 см в краищата се оставят без плънка. Същите тези краища прехвърляме върху плънката и кората завиваме напред на пуричка.
Намазваме върха на кората с четка с вода, за да може да се залепи добре. Когато всички пурички са готови, се започва пърженето им.
Загряваме в тиган малко олио и когато е готово, поставяме пуричките вътре - по 5-6 наведнъж. Пържим ги от всички страни до зачервяването им и изваждаме на хартия, която е поставена на решетка - това и друг път съм го споменавала, че ако са извадени на хартия, която е поставена в чинията, пържените продукти се задушават и омекват отдолу. А така остават хрупкави.