
Овалва се в царевично
и пшенично брашно
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за риба, която не бива да подминем, ако я намерим на пазара”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
Около 800 г ватос
лимон
сол
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване - царевично и пшенично
За сос “Скордаля”:
1 филия сух хляб
100 г орехи
100 мл олио
2- 3 скилидки чесън
сол
оцет на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме рибата на парчета и я овкусяваме със сол, черен пипер и лимон.
Овалваме я в смес от царевично и пшенично брашно и оставяме да престои около 30 минути.
Приготвяме през това време соса, като смиламе орехите и към тях добавяме счукания чесън, намокрения и изстискан хляб, олиото и овкусяваме със сол и оцет.
Изпържваме рибата до златисто и я поднасяме със сос “Скордаля”.