
Най-добре това става със специален уред, но ако нямате такъв, ще ви предложим няколко рецепти за сушени плодове, които може да съхраните чак до зимата.
Сушенето става по два начина: във фурната на много ниска температура или на слънце. Продължигелността за сушене на ябълки е круши на слънце е 3 дена, за костилкови плодове – 1 ден, за ягоди, малини, череши – 1 ден. Преди да се изсушат, плодовете се измиват, обелват се, ако е необходимо, отстранява се сърцевината им и костилките, нарязват се на кръгчета или резенчета, ако не се сушат цели като малините например.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.