
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам на читателите една вкусна супа с рагу от сьомга и скариди”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
600 г рагу от сьомга
300 г скариди
2 картофа
1 глава лук
2-3 стръка
пресен лук
1 червена чушка
1 морков
1 лимон
девесил, копър и магданоз
черен пипер и сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме за 15 минути рагуто и за 5 минути скаридите. Изваждаме да се охладят.
Поставяме в бульона да се варят дребно нарязаните зеленчуци. Добавяме сол и черен пипер. Почистваме рибата от кожа и кости и скаридите от обвивката.
Накъсваме и добавяме в супата. Накрая добавяме дребно нарязания пресен лук,зелените подправки и лимоновия сок.
Сервираме супата топла с добавка от люта чушка по желание.