Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румяна Любомирова изпраща интересна рецепта. “Зеленчуците на тиган вървят с дългозърнест ориз (басмати, жасмин), както и с паста, например талиатели”, ни пише тя.
ПРОДУКТИ
2 чушки, 1 тиквичка, 2 моркова, стрък пресен лук, стрит бульон от кубче или вегета, 3-4 с.л. соев сос, 3 с.л. доматено пюре, 1 пресен домат, настърган, 2-3 с.л. бадеми, обелени, запечени, 2 с.л. олио, сол и черен пипер, 1 ч.л. захар, 1/4 ч.л. къри или индийско орехче на прах, сусам и пресен магданоз за поръска
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме на кубчета чушките и тиквичката, морковите на шайби, лука на кръгчета. Поръсваме 2-3 щипки стрит зеленчуков бульон.
Сотираме вдълбок тиган бадемите и 2-3 см от бялата част на лука. Добавяме моркова, след минутка пускаме вътре чушките и тиквичката. Задушаваме до полуготовност на зеленчуците.
Изсипваме доматената смес от пюре + пресен домат (може да долеете съвсем малко вода). Оставяме да къкри около 5 минути.
Овкусяваме със соев сос, къри на прах или индийско орехче, сол, черен пипер и захар. Накрая слагаме отгоре свежо срязани колелца от пера зелен лук. Финално поръсваме със семенца бял сусам и магданоз.