Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румяна Любомирова изпраща рецепта за пица на тиган, като тънкият хляб лаваш или тортила се използва вместо тестото за пица.
ПРОДУКТИ
Питки лаваш или тортила
бучка масло и малко олио
2 или повече яйца според големината на тигана
настъргани сирена
запечени чушки и тиквички
бейби спанак
резени домат
колбас
зелени подправки по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изрязваме, ако се налага, питката по контура на капака на тигана. Размазваме масло/капки олио и разполагаме лаваша плътно по дъното.
Чукваме, без да разбиваме, 2-3 яйца отгоре, ръсим сол и черен пипер. Нататък импровизираме с каквото решим - настъргано сирене, зарзават, колбас, доматен сос (лютеница), магданоз.
Захлупваме с втората питка пълнежа и за 5 минути тиганът остава на умерен огън под капак.
Обръщаме пицата с помощта на чиния. След минутки е готово да наредим последния пласт - резени домат, покрити с парченца или настъргано сирене моцарела/кашкавал.