Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща интересна рецепта за салата.
ПРОДУКТИ
За хумуса:
1 консерва нахут (около 400 г), 2 печени белени червени чушки, 2 с.л. сусамов тахан, 1 скилидка чесън, зехтин, сол, черен пипер, кимион, пушен червен пипер
За кротоните:
стар хляб , зехтин, 1 краставица, няколко чери домата, 1 авокадо, 1 шепа сурови орехи, 100 г бяло саламурено сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме всички продукти за хумуса в блендер и разбиваме до хомогенна смес.
Нарязваме хляба на кубчета, добавяме малко зехтин и го запичаме до златист загар. Това можем да направим както във фурна, така и на тиган.
Поднасяме салатата, като правим канапе от хумус, отгоре подреждаме нарязаните зеленчуци, сиренето нарязано на кубчета, и поръсваме с орехи и кротоните. Завършваме с няколко капки зехтин.