Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща вкусна и здравословна салата.
ПРОДУКТИ
Айсберг,
200 г бланширани скариди, чеснов сос с копър, балсамова редукция, с боровинки, 50-100 г пълнозърнеста паста, черен пипер, подправка за риба, зехтин, 1 резен лимон, сол, паста от зелени маслини, 1 авокадо
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме и накъсваме айсберга в подходяща за салата чиния. Измиваме, обелваме и нарязваме на малки парчета авокадото, като го добавяме към айсберга.
Сваряваме пастата. Още докато е топла, я смесваме с малко сол и една супена лъжица зехтин. Разбъркваме до хомогенна смес и поставяме така овкусената паста, върху айсберга и авокадото.
Почистваме от главите, люспите и опашките бланшираните скариди, след което ги поставяме най-отгоре върху салатата. Поръсваме с черен пипер и подправка за риба.
Заливаме накрая с чеснов сос, балсамова редукция, сок от лимон и поставяме отгоре пастата от зелени маслини.