Маже се с разбито яйце
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам лесна рецепта за кашкавал, увит с кори. Подходящ е за закуска или предястие”, пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 3 порции:
350-450 г твърд, добре узрял кашкавал
3 кори за баница
20 г масло
1 яйце
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме кашкавала на правоъгълни равни парчета. Всяка от корите намазваме с помощта на четка с разтопено масло и в нея завиваме по едно парче кашкавал.
Поставяме “пликовете” кашкавал в намаслена тава и намазваме всеки от тях с разбито яйце. Печем до златисто.
Ако искате да си гарантирате, че кашкавалът няма да се разтече, може да го сложите предварително във фризера.