Добавя се стрък зелен лук
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Наталия Панчева предлага лесна и бърза рецепта за палачинкови рулца със сирена и червени боровинки.
ПРОДУКТИ
За палачинките
2 яйца, 125 г брашно, 250 мл прясно мляко, щипка сода бикарбонат, олио за тигана
За плънката
250 г крема сирене, 200 г сирене фета, 1 стрък зелен лук, 150 г сушени червени боровинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
С телена бъркалка разбиваме яйцата. Постепенно прибавяме брашното, прясното мляко и содата. Получаваме тесто с консистенция, по-рядка от боза.
От него в намазнен тиган печем палачинки от двете страни. Смесваме фета и крема сирената със ситно нарязания зелен лук и червените боровинки. Разбъркваме добре.
Намазваме сместа върху палачинките, навиваме на стегнато руло и увиваме в прозрачно фолио.
Оставяме в хладилника за поне 1 час. Нарязваме на малки рулца и сервираме.