Добавя се пресен лук
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
По-нестандартни хрупкави банички с царевица и зелен лук ни предлага Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
250 г сварена царевица
1 пакет фини точени кори за баница
3-4 връзки пресен лук на колелца
2-3 яйца
250 г натрошено сирене или извара
125 г разтопено масло
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме ситно нарязания лук с яйцата, натрошеното сирене или изварата и оронената царевица. Ако е нужно, добавяме сол.
Намазняваме правоъгълна тава. В нея разстиламе една кора и с помощта на четка я намазваме с разтопено масло. Покриваме с втора кора, намасляваме и нея и отгоре равномерно разстиламе част от плънката. Слагаме трета кора, която също намазваме с разтопено масло и плънка.
Продължаваме по същия начин до привършването на плънката. Отгоре завършваме с две кори, намазваме с масло или поръсваме с олио и нарязваме на триъгълници.
Печем в загрята фурна на 190 градуса, докато баничките покафенеят добре отгоре и отдолу. Поднасяме ги топли.