Добавя се пудра захар
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров ни изпраща рецепта за маслени курабийки, направени във формата на минитиква.
ПРОДУКТИ
За 20 курабийки:
200 г брашно
100 г масло
100 г пудра захар
2 жълтъка за тестото и 1 жълтък (за намазване отгоре)
карамфил или др. имитиращо дръжките на тиквите
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Размесваме размекналото се масло с пудрата захар. Добавяме двата жълтъка и брашното. Месим, докато стане хомогенна смес.
Поставяме тестото за 30 минути в хладилника и след това отново го размесваме. Правим малки топки с дланите на ръцете и с нож очертаваме 6 вертикални прореза. Отгоре намазваме с третия жълтък и бодваме дръжки от карамфил или друго по избор.
Печем в загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.