Приготвя се с бисквити и локум
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Баницата става уникална на вкус, достатъчно сладка и хрупкава. Ако все пак не ви допада, може да я сиропирате или поръсите с пудра захар, ни пише Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
400 г пакет кори за баница, около 400-500 г тахан халва, пакет локум, пакет чаени бисквити, пакет масло за намазване на корите, кафява захар за поръска
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подготвяме плънката в голяма купа. Настъргваме (или начупваме халвата) на едро ренде, добавяме натрошените бисквити и нарязания локум на малки парчета. Разбъркваме до хомогенна смес. Захар не е необходима, тъй като халвата, бисквитите и локумът са сладки.
Взимаме две кори за баница, мажем с разтопено масло горната с помощта на четка и захлупваме върху долната. Разпределяме от плънката навсякъде по кората, без да я мажем с мазнина. Внимателно завиваме на стегнато руло. Така процедираме до привършване на корите и плънката.
Подреждаме готовите рула едно до друго в кръгла или правоъгълна тава, която преди това също сме намазали с масло. Намазняваме отгоре рулата и поръсваме с кафява захар.
Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност, около 40 минути.