
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това е вид царевичен хляб. Познат е още като просеник, малай, царевична пита, царевична бъркана баница”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
6 с.л. олио
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично
брашно
1 бакпулвер
200 г сирене - натрошено на едро
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме всички продукти. Намазваме дъното на правоъгълна тава с размери 20/30 см.
Поръсваме я с брашно и изсипваме сместа в нея. Ако тавата е с керамично покритие, я намазваме само с олио. В случая брашното е излишно.
Печем проята в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минуи или просто докато ни хареса полученият загар.
Изваждаме печивото, оставяме го малко да си почине, нарязваме го на парчета и го сервираме. По желание можем да поръсим отгоре с шарена сол.