
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ястието се подготвя много бързо, само печенето му е малко повече, но пък си заслужава”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
За 6 порции:
пилешко месо от 6 бутчета, 150 г пушен бекон, 1 зелена чушка, вода
За овкусяване:
1 непълна к.ч. олио, червен пипер, млян черен пипер, соев сос или унисос
За поръсване:
пикантна подправка за месо, чесън на прах
За сгъстяване на соса:
2-3 с.л. кисело мляко, 1 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на 6 порции. Всяка мръвка потапяме в олиото, което сме разбъркали със соевия (уни) сос, червения и черния пипер. Редим ги в тава.
Поръсваме ги с чесън на прах, след което със съвсем малко подправка за месо. Върху всяка мръвка редим нарязан на ленти бекон, а върху него поставяме ивици от чушка.
Наливаме вода толкова, колкото месото да потъне, около 1 човешки пръст. Завиваме с фолио за печене.
Печем в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час и го отвиваме. Печенето продължава около 30 минути, сосът трябва да намалее, а в същото време ние да полеем месото с него поне 3-4 пъти. То трябва да хване коричка и приятен загар.
Изваждаме тавата и изсипваме останалия сос в малка тенджерка. Слагаме го да кипне на котлона и в него добавяме чрез постоянно бъркане разбитото с брашно кисело мляко и варим 1-2 минути.