
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Много добър вариант е да изпечем едно цяло парче свинско месо на фурна, което предварително сме овкусили с различни подправки”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
Около 1 кг свински врат без кост
Подправки:
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
риган
мащерка
черен пипер
сол
150 мл бира или бяло вино
олио за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посоляваме месото от всички страни. Завързваме го с конец, за да се оформи красиво парче.
Намазваме го от всички страни с ароматната смес от подправки. Оставяме месото в хладилник за няколко часа, за да се овкуси. Слагаме го в намазана с олио тава и около него наливаме алкохола.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса в загрята фурна за около 40 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем в продължение на още 1 час.
Отстраняваме фолиото, поливаме 2-3 пъти месото с получения сос и допичаме за апетитна коричка. Изваждаме го и го оставяме леко да поизстине, за да може при рязането да се получат красиви парчета. Поднасяме го с желана гарнитура.