
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това вкусно ястие може да се приготви с прясна полента (качамак) или с приготвена предварително, вече втвърдена, която да запечем и гарнираме”, пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 к.ч. царевичен грис
50 г масло
5 к.ч. прясно мляко,1 ч.л. сол
150 г гъби шимеджи,200 г печурки
масло, олио, копър, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме си полентата, като в загрятото и посолено мляко с добавеното масло изсипваме гриса и бъркаме 3-4 минути до сгъстяване. Изливаме върху плоска голяма чиния да се стегне.
Приготвяме си гъбите, като ги задушаваме в смес от масло и малко олио, докато останат на мазнина. Поръсваме с черен пипер и копър.
Сервираме полентата на порции, гарнирана с гъбите.